fbpx

巴黎左岸/新店

-巴黎左岸

巴黎塞納河左岸,由河岸自然美景及岸邊林立的各式人文咖啡館,成千的美好詩句,

在此下筆,促成左岸的詩意。「巴黎左岸」一案精心營造饒富詩意的空間美學,

此度假住宅設計規劃,在型塑原始風貌與緬懷念舊的復古調性之中,揉合新與舊,

透過各式質感描繪空間樣貌,透過燈飾與室內花藝的結合,呈現人文及自然的相容之

貌。

由玄關進入可見沉穩色系花磚拼貼而成的廊道,復古風貌自入口處即可窺現。

延續動線進入到室內公領域,由餐桌及書桌結合的橫向空間,藉由半通透的洞石電視

隔牆與書桌立面的一體呈現,切分了客廳與書房,成為重要的空間場域。

拼接的木質桌面與木紋樑飾之間,吊掛鐵製燈具,上頭插滿各式質感色彩各異花卉,

光線自花葉間繖灑,透過垂墜的葉隙間,可看見以植物為前景的客廳,

亦可朝後看見深色木材質組構的世界地圖端景牆,創造出獨特的空間規劃與設計。

整體公領域的地板以實木拼接,呈現木質的另外一種色澤與質感,舊木料及緬甸回收柚木,

經細心處理後,以精緻工藝呈現木質的肌理,深淺搭配創造出視覺上的立體感及趣味性,

搭配環保樂土灰泥牆的質感及祼露的天花原始結構,及少許鐵件的運用,複合間接的柔和燈光,

讓空間在原始復古粗曠之外,多了柔性。工業與復古元素的融合結合花藝,呈現充滿詩意

的藝術美學宅邸室內風貌。

大漾帝 YouTube: https://reurl.cc/LpzMd7

大漾帝IG:  https://www.instagram.com/dayoungdi_design/

大漾帝Pinterest: https://pin.it/7fMgWRP

大漾帝FB: https://www.facebook.com/dayoungdi.design

Topic: La River Gauche.

The natural riverside view and cafes, alongside the river Seine in Paris, inspired the interior design work of the house “La River Gauche.” Diffusing the elaborate poetic charms, this resort house in the progress developing the authentic and nostalgia attractions synthesizes the modern and vintage elements that, by means of delineating the different space textures and consolidating the light fixtures and indoor flora arts, demonstrate the appearances reconciling the humanity and nature.

The pathway, connecting the entryway and the public area, is paved with the elegant tiles that enchants people with vintage allurements. The dining table, functioning the desk as well, is consistently adjoined the TV wall that these two pieces of furniture implicitly border the living and study rooms as the essential indoor spaces. The whimsy iron pendant lights, decorated between the wooden ceiling beam and dining table, are ornamented with the exotic plants that, together with the lighting, spectacularly highlight the living room and the wooden world map in the study room.

The solid woods broadly decorated in the public area expose the specific wooden colors and textures, of which the old woods and reclaimed Burma teaks, refined in delicate procedures, present the exquisite craftsmanship and genuine wooden textures that manifest the stereoscopic and intriguing attractions. The exposed ceiling embellished with the lotos plasters and iron pieces, as well as the soft indirect illuminations, infuse the coarse and vintage space with a sense of elegant characteristic. The combinations of LOFT styles, retro elements and flora arts, therefore, evolve into the poetic and artistic aesthetics residence.

Copyright © 2013-2022大漾帝 All rights reserved